Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Wyjątkowe działanie węgla aktywnego 3
Wyjątkowe działanie węgla aktywnego

Czym jest węgiel aktywny?

 

Węgiel aktywny to pierwiastek charakteryzujący się porowatą strukturą. To dlatego ma on niezwykłą zdolność adsorpcji - pochłaniania i wiązania jonów oraz cząsteczek. Dzięki temu przyciąga różnego rodzaju zanieczyszczenia czy toksyny nawet z głębokich warstw skóry. Ceniony jest ze względu na działanie złuszczające, przeciwzapalne, odświeżające. Wspiera naturalne oczyszczanie. To dlatego warto go stosować, mając cerę tłustą lub trądzikową.

 

Węgiel aktywny w kosmetyce

 

Węgiel aktywny zyskuje coraz większą popularność w branży kosmetycznej. Wykorzystuje się go m.in. w maskach, peelingach oraz mydłach. Dzięki kosmetykom z węglem aktywnym, możliwe jest głębokie oczyszczenie skóry i poprawienie jej ogólnej kondycji. Preparaty ograniczają również nadmierną produkcję sebum i niwelują stany zapalne, przyspieszając procesy regeneracyjne skóry.

 

Ten wyjątkowy składnik można znaleźć również w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Szampony z węglem aktywnym dogłębnie oczyszczają skórę głowy, usuwają nadmiar sebum, a włosy stają się świeże i miłe w dotyku. Węgiel aktywny jest również doskonałym rozwiązaniem na łupież.


Zalety węgla aktywnego

 

Oprócz wyżej wymienionych cech, węgiel aktywny posiada także szereg innych plusów. Przede wszystkim jest to stuprocentowo naturalny składnik. Warto pamiętać, że niektóre produkty zawierają szkodliwą chemię, która powoduje problemy z cerą czy przetłuszczaniem się włosów. Kosmetyki naturalne uchronią Cię przed tym problemem. Stosując węgiel aktywny na skórę, nie obciążasz jej żadnymi chemikaliami. Nie jest on toksyczny ani alergiczny.

 

Węgiel aktywny doskonale odblokowuje pory, dzięki czemu skóra jest oczyszczona. Cechuje się także właściwościami przeciwbakteryjnymi i przeciwgrzybiczymi. Niweluje niedoskonałości cery i działa leczniczo na trądzik. Będzie doskonałym rozwiązaniem dla osób z tłustą skórą, którym zależy na znormalizowaniu wydzielania się sebum.

 

Dzięki malutkim pęcherzykom, węgiel aktywny ma świetne właściwości chłonne. Jego tekstura sprawia, że doskonale sprawdzi się jako peeling. Łagodzi również ugryzienia oraz podrażnienia, dlatego można go stosować jako środek przyspieszający gojenie się ran.

 

Węgiel aktywny można z powodzeniem stosować na włosy. Pomaga głęboko oczyścić skórę głowy, usuwa toksyny, nadmiar sebum. Włosy będą gładkie, oczyszczone i nie będą się puszyć. To także skuteczny środek na łupież - to naturalny produkt przeciwłupieżowy o działaniu antybakteryjnym.

Komentarze do wpisu (3)

27 września 2018

Мы подберем для Вас лучшего специалиста для вашего праздника и уложимся в ваш бюджет - richeventnn.ru тамада на корпоратив и свадебное оформление Мы знаем их слабые и сильные стоороны и мы поможем вам выбрать лучшего!

28 września 2018

Мы подберем для Вас лучшего специалиста для вашего праздника и уложимся в ваш бюджет - richeventkaluga.ru праздник проведение и свадьба в Калуге Мы знаем их слабые и сильные стоороны и мы поможем вам выбрать лучшего!

16 października 2018

Сабля французская кадетская морская образца 1837 года - смотрите на сайте антиквариата waterloo-collection.ru

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl